2007/06/09

Ezüstlány

2005-ben, amikor a Győr megnyerte a bajnokságot, a következő szezonban a nagy rivális Dunaferr bosszantására aranyszínű mezben léptek pályára. Akkor nagyon tetszett az ötlet, ám kiderült, hogy a 2005/2006 szezonban már nem a Dunaferr az ellenfél, hanem a Ferencváros. Végül meg is nyerték a győriek a bajnokságot úgy, hogy a mindent eldöntő utolsó mérkőzésen a normális zöld-fehér szerelésükben játszottak. Bár tegyük hozzá, Dunaújvárosban csúnyán leégtek az első aranymezes fellépésük alkalmával...

Eljött a 2006/2007 szezon, és bizony azt tapasztaltuk, hogy most már kifejezetten a Fradi elleni meccsekre tartogatják ezt a szerelést. Még erre is azt mondtam, hogy oké, teljesen jogos, van mire büszkének lenniük.

A probléma ott kezdődött, amikor az ETO szurkolói azt állították, hogy ez az aranyszínű mez még mindig a Dunaferrt hivatott bosszantani, egyébként meg kizárólag harmadik számú mezként funkcionál. Ez az állítás az alapszakasztban lejátszott ETO-Fradi meccs után hangzott el, amikor az eredetileg zöldben melegítő hazaiak a kezdő sípszó előtt "varázsütésre" bearanyozódtak, állítólag azért, mert a játékvezetők kifogásolták az eredeti zöld-fehér szerelést.

OK. Következő mérkőzés a Magyar Kupa döntője, győri győzelem. Rájátszás, ETO-FTC, győri győzelem, természetesen mindkettő a még ekkor is csak a harmadik számú tartalékmezben... Őszintén megmondom, nálam valamikor itt "szakadt el a cérna" ezzel a mesével kapcsolatban.

Végül a bajnokság úgy alakult, hogy a mindent eldöntő összecsapásra a Népligetben került sor, FTC-ETO. Gondolom mindenki kitalálja, hogy a vendégek milyen színű szerelésben érkeztek... De a Fradi tett róla, hogy megtörjön a győri aranymez fénye!!! És őszintén megmondom, azon kívül, hogy ez a csodálatos csapat dacolva minden nehézséggel mekkora örömöt szerzett nekem és minden Fradistának, tovább fokozta az örömömet, hogy egy picit "helyre tették" az aranymez (mustármez? ;) híveinek lelkivilágát.

Amikor ez a téma "felszínre került" nálam, tettem egy fogadalmat. Ennek eredménye ez a kép, ami a Győr kiváló játékosát, a sokak által "ezüstlányként" emlegetett Görbicz Anitát ábrázolja a 2007/2008-as szezon egyik meccsén. ;)

Nyilván megvan az esélye (méghozzá elég nagy), hogy 1 év múlva ilyenkor ismét a győrieké lesz az arany, de nagyon remélem és bízom benne, hogy ezt a mezt és minden jövőbeli hasonló ötletet kiverik a fejükből.

Nincsenek megjegyzések: