2008/10/06

M0

nagyon sok dolog van most a fejemben, amiről szeretnék írni, így várható, hogy a közeljövőben sűrűsödnek majd a beírásaim.

elsőként rögtön arról, hogy szombaton személyesen is kipróbálhattuk a régóta várt megyeri hidat illetve a hozzá kapcsolódó híres-hírhedt "emnullás" keleti szektorát.  mióta megismertem a feleségemet, majd később ide is költöztem dabasra, nagyon sokat utaztam/utazom a békásmegyer-dabas útvonalon.  éves autópályamatricám már harmadik éve van, de a fővárosi, azon belül is a hungária körúti dugókra ez sem nyújtott orvosságot.  általánosságban elmondható (volt), hogy a régi és az új otthonom közötti 64 km-es távolság egy kb. 20-30 perc alatt abszolválható 40 km-es szakaszból és egy bizonytalan idő alatt megtehető kb. 20 km-es szakaszból állt. 

ez utóbbi volt általában a nagykőrösi út, gyáli úti felüljáró, könyves kálmán körút, hungária körút, róbert károly körút, árpád híd, szentendrei út útvonal, ahol jó eséllyel lehetett dugókra számítani, mostanában már hétvégeken is.  azt hiszem, hogy ennek legfőbb oka az volt, hogy az M3-as út felől érkező illetve arra tartó teherforgalom is ezt a "gyűrűt" használta az M5-ös ill. a "régi" M0-s felé.

DE ENNEK MÁR VÉGE!!! :)

ha jól emlékszem, szemptember 30-án nyílt meg a híd, mi pedig október 4-én, azaz négy nappal később hajtottunk végig rajta, mégpedig úgy, hogy dabas irányából az M5 felől érkezve nem hajtottunk be a városba, hanem az új keleti szektoron végigsuhanva jutottunk el a hídig, azon keresztül pedig békásmegyerre.  nem száguldottunk, de így is az eddig elérhetetlennek tűnő ÖTVEN PERC alatt tettük meg az utat, ami igaz, hogy az eddigi 64 km-ről kb. 90-re nőtt, de biztos vagyok benne, hogy még üzemanyagban (és így károsanyag-kibocsájtásban) is kevesebb volt, mint a budapesti út. 

a híd tényleg nagyon szép (az egy hónapig üzemelő díszkivilágítást már megcsodáltuk három héttel ezelőtt) és azoknak, akik azelőtt akár egyszer is mentek mondjuk békásmegyerről újpestre, vácra vagy fordítva, elképesztően jó érzés az, hogy az eddig "rettegett" útvonal egy szempillantás alatt megtehető.  további jó hír, hogy ahogy hallom, egyből indult egy új buszjárat, ami a hév állomástól indul és az újpesti metróvégállomáson keresztül egészen újpalotáig (?) megy.  biztos vagyok benne, hogy ez is sok munkába járó ember életét könnyíti meg.

mivel mi szombaton mentünk, egyelőre nincs információm a hétköznapi forgalomról, de ha lesz, ígérem megírom...

Nincsenek megjegyzések: